Jan Kukuzeli Elementary and High School

Lorem Ipsum

Share this page:

Typology: Education
Location: Rr. “Autostrada Egnatia”, Durrësi, Albania
Program: Renovation and extension of the existing school, new multifunctional auditorium “black box” (concert hall, exhibition, etc), painting atelies, new sport center, etc.
Built area: 8200 sqm
Year: 2017
Contracting authority: Albanian Development Fund
Contracting status: DEA Studio winner of the open design tender
Position: Project Leader, Urban Designer, Landscape Designer, Architect, MEP, Supervisor
Activities performed: urban design, preliminary design, final design, detail design, materialisation, tender documents and supervision;
Collaborators: GBa Studio sh.p.k, Elteknik sh.p.k, Mech. Eng. Mirel Mico;
Actual status: ongoing contract and executive design

 

The project followed Albanian Government general strategy for having the school art auditoriums and sport halls in function of the city and its citizens after the school closure hours. The black box auditorium could be used in different situation as a flexible art space, as concert hall, theater, exhibition space, shows space, etc. The parents could enjoy their children growth as future artist throw performances in a quality and professional auditorium, but at the same time they and their children could enjoy the elder professionals, which could inject them passion and enthusiasm for their future profession. Not by case this important function/volume is conceived as part of the school gate, evidencing it with a dual relevance and in direct contact with the city as an open promo for the next artist generations. The new volume extensions, the Black Box auditorium, the atelier art classrooms  and the Sport Hall  form a very well defined courtyard, which might be a perfect stable space, but at the same time livable and dynamic space.

 

 

Date
Category
Education, In Progress, Projects